Moj četrti RTA oz RDTA (rebuildable drip tank atomizer).
Vzel sem ga kar preko Steam Crave Shop za kar zasoljeno ceno. Ampak kaj češ, RIPov rivju je bil nenormalno pozitiven in ker sem pač rabil še en tank sem si rekel "za kaj pa pač ne najbolšga"?
Po štirih dneh uporabe in treh rebuildanjih sem ugotovil da je res... Aromamizer prdi vilinski prah in kaka mavrice . Ogromno okusne in tople pare pri 270c. Zadeva je res narejena za vse tiste, ki dajete poudarek na okusu in hkrati uživate v lung hitih. Sama vleka je mehka in rahlo zadušena. Nobenega grglanja in pljuvanja. Tudi če bi kaj pljunilo ima ustnik "spit protection", vendar sem ga zamenjal saj sem ugotovil, da malce zaduši okus.
Drugačen način pretoka zraka.
Zadeva je narejena tako, da je poplavljanje stvar preteklosti, saj je air flow (AF) napeljan od strani, direkt na žico in vato in potem gor proti ustam. Torej ne gre od spodaj in naredi nepotrebno pot skoz posodo za ejuice tako kot pri drugih tankih. In to je tista prednost, ki ga vsi revijuvarji po raznih youtube kanalih in blogih poudarjajo. Ne znam si predstavljati scenarija, kako bi prišel ejuice vn iz tanka razen v obliki pare. Tu verjetno tudi leži razlog za kaj je para še vedno okusna, čeprav ima zadeva lahko močan AF. Posoda, kjer je spodnji del vate, se ob vleki poplavi z ejuicom in tako poskrbi, da je vata vedno dobro namočena ne glede na to koliko AFja je in koliko visoka temperature je.. vedno bo ostala dobro namočena. Rezultat pa je seveda močan okus.
Tako kot pri Zephyrus RTA gre tudi tukaj ejuice hitro.
Wickanje
Vendar pa, da bi dosegel ta "shitting out rainbows " sem se moral malce namatrati z samim buildom.
Zadeva namreč ni enostavna za sestavit, saj deluje po principu "ravno prav". Kaj je ravno prav pa seveda lahko ugotoviš samo tako, da zadevo preizkusiš. Sam sem svoja nebesa dosegel z: Dual vertical coil, Ti žica AWG 29, 10 zavojev, 3mm premera luknje za vato na 0,4 ohma. Pri vati je treba biti previden, da jo čim manj potlačiš in da je čimbolj puhasta. Še posebej spodnji del, ki leži v posodici. Ta puh namreč poskrbi, da ima ejuice prosto pot do osrednjega dela vate, ki ga žge žica. Zgornji del sem odstrigel blizu žice.
Prejšnji poskusi sicer niso bili tako uspešni in sem se že začel spraševati kaj delajo tak big deal iz tega. Okus je bil zadušen, para hladna tudi na 300c, na 315c zažgan okus.. krneki. Vendar se naredil klasično napako pri tlačenju vate. Tu moram rečt, da mi je izredno pomagalo ker sem se pridružil Steam Crave zaprti FB skupini kjer vsakodnevno ljudje postajo, da jim zadeva ne deluje tako bi morala. Na srečo se je hkrati gor kup ljudi, ki svetujejo kako se pravilno zadevo naredi. Zagotovo najboljši resurs za info o Armomaizerju.
Kaj me je zmotilo
Ne dam veliko na videz vendar bi lahko rekel, da ta gumijasta rešitev glede kontrole zraka ni ravno posrečena. Zadeva deluje kot nek tujek, ki ne paše zraven. Nekaj kar si našel na tleh pa se ti je zdelo, da je dobra ideja za AF control. Mal smešno pač.
Ni top refila. Zephy me je razvadil, da filam od zgoraj. Priznam pa, da je filanje ejuica ravno tako enostavno na Aromamizerju kot pri Zepyrhusu, saj ima Zepyrhusu še tisto ponesrečeno gumico, ki jo lahko zgubiš en dva tri. Armoamizerja pač obrneš, odviješ, nafilaš, zaviješ in gasa. Lahko pa sicer kapljaš direkt skozi drip tip če ti paše